vrijdag 25 januari 2013

Het goud van de Mekong

(13/1)
Via het noorden van Thailand zijn we uiteindelijk de grens met Laos overgestoken..LaoLao!
De slowboat - zoals de naam al doet vermoeden - is niet het meest snelle vervoersmiddel, maar blijkt de ultieme manier om in twee dagen de Mekong Delta af te varen naar Luang Prabang. Zie hier een impressie! :





Het met Franse invloeden overspoelde Luang Prabang blijkt het ultieme vakantiestadje en we hebben hier dan ook de fiets gepakt en lekker genoten van baquettes, watervallen, tempels en zelfs een zwembad dat LP te bieden heeft.


De volgende bestemming is Vientiane, de hoofdstad van Laos. Not much to see, not much to do, nothing to tell. Het gaf ons wel de foto van de week:



(21/1)
Rennend weg uit Vientiane! (Met Imke's knie gaat het goed :)) naar Konglor Cave! Hier aangekomen met twee Koreanen (moeder en zoon), Uli uit Duitsland en Josje uit Leiden, het 3-kamers tellende Guesthouse de volle bezetting gegarandeerd!
De grot, zo schrijft de Lonely planet, zou de meeste toffe grot zijn maar ook de meeste enge volgens sommige reizigers..met z'n drieen op een bootje met twee schippers varen we de pikdonkere grot van 7 km (!!) lengte in..FRAAI!! De spinnen van 25 cm heb ik niet gezien, al beweert Stijn dat hij toch echt wat zag bewegen..



Wat we niet hadden voorzien, was dat na Konglor de reis pas echt begon..Na twee tuk-tuks van een uur werden we in een dorpje gedropt waar de bus naar Pakse (Bijna het uiterste zuiden van Laos) langs moest komen. En inderdaad, die kwam. En wij dachten dat we het fenomeen 'lokale bus' nu wel kenden..: sommige gezinnen met drie personen op twee stoelen, plastieken krukjes in het gangpad en we stopten zo ongeveer elk half uur om er mensen uit, en vervolgens er weer in te laten (helaas gingen er vaak minder mensen uit dan in...) Gelukkig hoorde ik pas op plaats van bestemming dat de muziek de hele nacht zo hard stond omdat de chauf - die er al 20 uur rijden op had zitten - anders niet wakker kon blijven...

(23/1) Nu op naar the 4000 Islands; Mekong beach!

2 opmerkingen:

  1. erg leuk verhaal; Ziet er eng uit, die ingang van de grot en dan van die spinnen te weten...brrrrr
    MJ

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha pff, 'al beweert Stijn dat hij toch echt wat zag bewegen..'. Maar wat is dat goud nou dan? :p Veel plezier op de Islands, ben blij dat het goed gaat met je knie! Dikke zoen, en een like voor de foto van de week :D

    BeantwoordenVerwijderen